İstanbul'da polisin silah çetesiyle işbirliği ortaya çıktı

İstanbul'da yasadışı şekilde silah üretip piyasaya satan bir çetenin polisle işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul'da polisin silah çetesiyle işbirliği ortaya çıktı

İstanbul’da merdivenaltı atölyelerde üretilen silahları piyasaya satan bir çetenin takibe alınması, çete üyelerini daha önce rüşvet karşılığı serbest bırakan polisleri ortaya çıkardı.

Polisin teknik takibi sırasındaki ara operasyonlarda 92 ruhsatsız tabancayla yakalanan silah çetesinin 8 üyesi tutuklandı. Ancak motorize yunus ekiplerinin normal bir yol uygulamasıymış gibi üzerlerinde ruhsatsız silahlarla yakaladığı çete üyelerinin bazılarının karakoldan serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

YENİ TUTANAKLA SERBEST BIRAKMIŞLAR

Çete üyelerinden rüşvet alan karakol polislerinin, yunus ekiplerinin düzenlediği tutanakları yırttığı, silah ibaresine yer verilmeyen yeni tutanak düzenleyerek çete üyelerinin serbest kalmasını sağladıkları tespit edildi.

Gazete Habertürk’ten Nihat Uludağ’ın haberine göre organize polisi, delillerin toplanmasının ardından dün sabah çete üyeleri ve 3 polis için harekete geçti. 1 silah atölyesi ve şüphelilerin adreslerine yapılan baskınlarda 22 kişi gözaltına alındı.

KARAKOL POLİSLERİ GÖZALTINDA

Adreslerde yapılan aramalarda 5 ruhsatsız silah ve 802 uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonun diğer bölümünde ise gözaltına alınan çete üyelerini rüşvet karşılığı serbest bırakan 3 karakol polisi gözaltına alındı. Gözaltına alınacak polis sayısının artabileceği belirtildi.