İstanbul'da özel üniversitede servis zorbalığı: Ücret ödemeden giremezsin!

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde öğrencilerden zabıta tarafından yasaklanmasına rağmen zorla servis ücreti alınıyor.

İstanbul'da özel üniversitede servis zorbalığı: Ücret ödemeden giremezsin!

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi’nde öğrencilere ücretsiz olarak sunulması gereken okul servisi hizmetleri, yasaklanmasına rağmen ücretli hale getirildi.

Zabıtaya şikayet edilmesi üzerine servislerden kaldırılan cihazla ücret alma uygulaması, üniversite otoparkında ellerinde cihazla öğrencileri karşılayan görevlilerce devam ettirilmeye başlandı. Üniversite yönetiminin yasadışı şekilde sürdürdüğü uygulama öğrencilerin tepkisini çekti.

Konu ile ilgili olarak Manifesto’ya ulaşan öğrenciler, “Okula ilk geldiğimizde servislerde cihazlarla bizden ücret alınıyordu. Zabıtaya şikayet sonucu bu cihazlar araçlardan kaldırıldı. Ancak kaldırılan bu cihazları bir müddet sonra okula geldiğimizde bu kez görevlilerin ellerinde karşımızda bulduk. ‘Sürpriiz!’ diyerek otoparkta kart bastırmaya başladılar.” ifadelerini kullandı.

TEHDİT EDİLDİLER

“Kart basmıyoruz” diyerek ücret ödemeyi reddetmeleri karşısında kendilerinden hukuksuz şekilde kimliklerinin istenildiğini belirten öğrenciler, bunu reddetmeleri üzerine “Kamera yüzlerinizi aldı zaten” şeklinde tehdit edildiklerini ifade etti.

Olayı 153’ü arayarak Beyaz Masa’ya da bildirdiklerini belirten öğrenciler, konu ile ilgili inceleme başlatıldığının söylendiğini ancak henüz bir sonuca ulaşamadıklarını belirtti.

Kayıt zamanında ulaşımın ücretsiz olacağının söylendiğini kaydeden öğrenciler, diğer özel üniversitelerde olduğu gibi ulaşımın ücretsiz olarak sağlanmak zorunda olduğunu belirterek “kart bastırma” zorbalığının ortadan kaldırılmasını istedi.