İstanbul'da Onur Yürüyüşü'ne polis saldırısı: 11 gözaltı

İstanbul'da valiliğin yasaklama kararına rağmen yapılan LGBTİ Onur Yürüyüşü'ne polis müdahale etti. 11 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Onur Yürüyüşü'ne polis saldırısı: 11 gözaltı

26. İstabul LGBTİ Onur haftası kapsamında her yıl düzenlenen Onur Yürüyüşü bu yıl da valilik yasağı nedeniyle yapılamazken, Mis Sokak’ta yapılan etkinliklere de polis saldırdı.

Valiliğin yasaklama kararı aldığı yürüyüş öncesinde polis yürüyüşün yapılacağı Taksim ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Taksim Meydanı’na TOMA’lar yerleştirilirken, İstiklal Caddesi’ne girişler kapatıldı. Polis LGBTİ bireylerin İstiklal Caddesi’ne girmesine izin vermedi.

Yasak nedeniyle Mis Sokak’ta bir araya gelebilen yüzlerce kişi yasaklama kararına tepki gösterirken, basın açıklamasında, “Valiliğin yasak kararında gösterdiği güvenlik bahanesi tek kelime ile komiktir. Yürüyüşlerimiz yasaklanmadan önce on üç yıl boyunca barışçıl bir şekilde düzenlendi” denildi.

Basın açıklamasının ardından polis eylemcilere plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etti. Yapılan müdahalede 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.