İstanbul'da laikliğin cenaze namazı

İstanbul'da Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki okullara yazı göndererek öğretmen ve öğrencileri sabah namazına davet etti.

İstanbul'da laikliğin cenaze namazı

İstanbul’da Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilçedeki okullara yazı göndererek, ‘Cami Gençlik Buluşması’ kapsamında okul idarecileri, öğretmenler ve öğrencileri 7 Ocak Pazar günü Çeliktepe Aydınlar Camisi’nde sabah namazına davet ettiği ortaya çıktı.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okullara gönderdiği resmi yazıyla öğretmenleri ve öğrencileri sabah namazına çağırdı. Şube Müdürü Yunus Çelik’in imzasıyla 29 Aralık’ta okullara gönderilen yazıda, Çeliktepe Aydınlar Camii’nde 7 Ocak pazar günü kılınacak sabah namazına İstanbul Müftüsü Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç’ün de katılacağı ve namaz sonrası ‘ikramda bulunulacağı’ da belirtildi.

Gönderilen yazının sonunaysa “Sabah Namazı Farzına 07.30’da başlanacaktır. Namaz sonrası ikramda bulunacaktır” notu düşüldü.

AKP’nin eğitimdeki büyük gerici saldırısının son göstergesi olan uygulama,  2018 Türkiyesi’nde laikliğin yalnızca kağıt üzerinde kaldığının yeni bir örneğini oluşturdu.