İstanbul'da kilisede 9 metre kuyu kazıp kaçtılar

İstanbul'da bir kiliseye ait arazide define avcılarınca 9 metrelik kuyu kazıldığı ortaya çıktı.

İstanbul'da kilisede 9 metre kuyu kazıp kaçtılar

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Panayia Rum Ortodoks Kilisesi’ne bağlı vakıf arazisinde bir grup şüpheli tarafından gece yarısı arazide 9 metrelik kuyu kazıldı.

Geçtiğimiz günlerde polise yapılan bir ihbarda, kiliseye ait mezarlığın yanında bulanan arazide büyük bir kuyu kazıldığı bildirildi. İhbar sonrası olay yerinde inceleme yapan polis bölgede 9 metre derinliği bulunan 2 metrekare bir kuyu kazıldığını belirledi. Durum üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayla ilgili soruşturmasında, söz konusu arazide define arandığı ortaya çıktı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sabah‘ın haberine göre kilise yetkilisi, olay yerinin vakıf arazisi olduğunu ve arazinin bekçi A.B. tarafından korunduğunu ifade etti. Yetkili ifadesi sonrası bekçi A.B.’nin de ifadesi alındı. Bekçi, olay yerinin çok uzağında nöbet tuttuğunu, gezindiği yerlerde kesinlikle bir kuyu olmadığını, bir gece içinde kuyunun kazılmış olduğunu ifade etti. Başlatılan soruşturmada, olay yeri kamera güvenlik görüntüleri inceleniyor. Şüphelilerin kimliğinin tespiti için çalışmalar başlatıldı. Soruşturma sürüyor.