İstanbul'da bir park daha cami ve katlı otopark yapılması için imara açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp sınırları içerisinde bulunan Yeşilpınar Bölge Parkı’na cami, taziye evi, kültür merkezi, zemin altı katlı otopark yapılması için imara açılmasına karar verdi.

İstanbul'da bir park daha cami ve katlı otopark yapılması için imara açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp sınırları içerisinde bulunan Yeşilpınar Bölge Parkı’na cami, taziye evi, kültür merkezi, zemin altı katlı otopark yapılması için imara açılmasına karar verdi. Karar, İBB Meclisi’ndeki CHP’li ret oylarına rağmen kabul edildi.

İmar planında, “park, dinlenme alanı, çocuk bahçeleri ve lunapark” olarak belirlenen ve Eyüp Yeşilpınar Bölge Parkı olarak bilinen yaklaşık 8 bin 500 metrekarelik hazine arazisinin imarı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin aralık ayı oturumunda değiştirildi. Plan değişikliği ile parka cami ile sosyal kültürel tesis yapılabilmesi için gerekli düzenleme yapıldı. Buna göre bölge parkının bir bölümüne cami, taziye evi, gençlik merkezi, kütüphane, aşevi, misafirhane yapılabilecek. Cami için bin 1500 metrekarelik alan ayrıldı. www.gazetemanifesto.com

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, parkın zemin altı da katlı otopark olarak kullanılacak. Katlı otoparkın bir katı,  haftanın belirli günlerinde pazar yeri olarak faaliyet gösterecek. Plan değişikliği ile 15 metrelik yol da iptal edildi. Plan değişikliği ile ilgili görüşü sorulan İBB Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü de park sınırları içine dini tesis ve sosyal kültürel tesis yapılmasını uygun bulmadı. Ancak plan değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeşilpınar Bölge Parkı için Eyüp İlçe Müftülüğü, 2016 yılında cami ve külliye ihtiyacı olduğunu belirterek plan değişikliği talebinde bulunmuştu. Plan değişikliği teklifi 12 Temmuz 2017 tarihli İBB Meclis oturumunda gündeme alınmış, plan ilke ve kararlarına aykırı olduğu için reddedilmişti.

‘NEFİS BİR PROJEYLE YENİLENECEK’ DENMİŞTİ

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 2018 Temmuz ayında, “Eyüpsultan’da Gündem” programında Yeşilpınar Bölge Parkıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Belediye’nin resmi internet sitesinde de yer alan açıklamalarda, Aydın, “Yeşilpınar Bölge Parkı nefis bir projeyle yenilenecek. Bittiğinde çok güzel bir kavşak, meydan, cami, otopark, pazar yeri, spor alanları ve kütüphane olacak.

Bölge parkı, bütün Yeşilpınar’ın, Akşemsett’in ve diğer mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın güzel bir ortamda dinlenebilecekleri, ihtiyaçlarını giderebilecekleri hem görsel, hemde işlevsel anlamda çok güzel hizmetler alabileceği rekreasyon alanı haline gelecek. Yetiştirebilirsek yıl sonuna doğru çalışmaları başlatacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Aydın, canlı yayında “Semt pazarları sokaklardan kaldırılıp, sabit daimi pazar yerlerine taşınması projesi olacak mı?” şeklindeki soruya “Pazarları daha modern daha teknik alt yapısı uygun yerlere taşımayı hedefliyoruz. O proje o düşünce hep var ama ilçemizde maalesef buna uygun arsalar bulamıyoruz. Alibeyköy’deki pazarımızı sabit pazara taşıdık. Oraya proje yaptırdık daha modern; sosyal tesisleriyle, tuvaleti, otoparkı,kafesi, dinlenme alanıyla modern bir pazar yeri yapılacak. Haftanın 6 günü otopark 1 günü de pazar olmak üzere. Hatta pazar servisi yapmaya da çalışıyoruz. Pazardan ulaşılması zor tepelere gitme noktasında bir çalışmamız da var.” yanıtını vermişti.