İstanbul'da bir özel hastane daha kapandı: Yüzlerce çalışan ücretleri ödenmeden ortada kaldı

İstanbul Sancaktepe’deki 'Via Hospital' isimli özel hastane borç yükü nedeniyle kapatıldı. Ücretleri ödenmeden ortada kalan çalışanlar ise hukuk mücadelesi b başlattı.

İstanbul'da bir özel hastane daha kapandı: Yüzlerce çalışan ücretleri ödenmeden ortada kaldı

İstanbul Sancaktepe’deki ‘Via Hospital’ isimli özel hastane borç yükü nedeniyle kapatıldı. Ücretleri ödenilmeyen yüzlerce çalışan ise ortada kaldı.

Sancaktepe Sarıgazi’de bulunan hastane, çalışanlarının uzun süre maaşlarını ödemedi. Sayıları 350’nin üzerinde bulunduğu öğrenilen çalışanları birçoğu, aylardır ödenmeyen alacaklarını için hukuki yollara başvurdu.

Bir medikal işletmecisi,  “Biz burada yatırımlarımızı hastanenin varoluş şekline göre yaptığımız için biz de bu durumdan fazlasıyla etkilendik. Yeni bir hastanenin gelmesini temenni ediyoruz” dedi.

Hastanenin çevresinde bulunan bir eczane sahibi ise, “Doktorlar da aynı sıkıntıyı yaşadılar onlar da ayrılmak zorunda kaldılar. Bu hastanenin kaderi bu şekilde herhalde terk edildi. İçerde tıbbi cihaz diye bir şey kalmadı. Hepsi hacizlik olduğu için her gün tüm cihazlar adliye çalışanlarıyla birlikte toplatıldı” diye konuştu.

İstanbul İkitelli’de de geçtiğimiz ay Özel Akgün Tem Hastanesi “ekonomik” gerekçelerle hizmete kapanmış, hastanenin kapanmasının ardından 180 emekçi haklarını alamadan ortada kalmıştı: