'İstanbul'da Binali Yıldırım'a HDP'liler de sempati ile bakıyor'

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, AKP'nin İstanbul'da Binali Yıldırım'ı aday gösterecek olmasına ilişkin dikkat çeken bir detaya yer verdi.

'İstanbul'da Binali Yıldırım'a HDP'liler de sempati ile bakıyor'

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ı gösterecek olmasıyla ilgili olarak Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca köşesinde dikkat çeken bir hatırlatmaya yer verdi.

İstanbul’da sonucu belirleyecek olanın Kürt seçmen olduğunu öne süren Bengisu Karaca, “İstanbul’da ilk partisi HDP olan ama büyükşehir yarışında oyunu, kazanma olasılığı olan partilerden biri lehine kullanan çok sayıda Kürt seçmen var. Bir kısmının büyükşehir seçimi için CHP adayı lehine oy kullanacağına kesin gözüyle bakılıyor.” derken, önemli olanın “diğer” kısmın ne yapacağı olduğuna dikkat çekti.

İstanbul’da AKP’nin adayı olarak yakın döneme kadar Binali Yıldırım’la birlikte Numan Kurtulmuş’un da adının geçtiğini belirten Habertürk yazarı, “Sonra ibre sadece Binali Yıldırım’ı göstermeye başladı. Nedeni biraz da, HDP’lilerin bile, Binali Yıldırım’a sempati ile bakmaları olabilir mi?” diye yazıp, daha sonra Habertürk yazarı Fatih Altayı’nın geçtiğimiz haftalarda köşesinde aktardığı bir olayı hatırlattı.

Altaylı, o yazısında Arjantin ziyaretinde eşlik ettiği Binali Yıldırım ve diğer milletvekilleriyle birlikte Buenos Aires’teki Büyükelçilik rezidansında sohbetleri sırasında yerel seçimler ve HDP’den konu açılırken HDP Mardin Milletvekili Prof. Mithat Sancar’ın yaptığı “müdahale”yi aktarmıştı. Altaylı’nın aktardığına göre Sancar, “Fatih Bey, bu konuyu kapatalım” dedi. Sancar bu isteğinin nedenini de daha sonra “Konuyu kapatmak istememin nedeni Binali Bey’e olan saygımız ve muhabbetimiz. Kendisi gerçekten son derece pozitif, konulara çok yapıcı yaklaşan bir Meclis Başkanı. Kendisine çok saygı duyuyoruz.” diyerek açıklamıştı.

Habertürk yazarı bu detayı hatırlatıp, yazısının ilgili bölümünü “En başta da söylemiştim. İstanbul, Kürt oylarının kritik önem kazandığı yerlerden biri.” diyerek sonlandırdı.