İstanbul'a kritik kar ve soğuk uyarısı

İstanbul'da sıcaklığın 1 saatte 10 derece birden düşmesi ve özellikle akşam saatlerinde kar yağışıyla birlikte oldukça sert bir havayla karşılaşılması bekleniyor.

İstanbul'a kritik kar ve soğuk uyarısı

Hava Forum sitesinin haberine göre, İstanbul’da sıcaklık değerlerinin kar sınırının ötesinde olması sebebiyle öğlen saatlerine kadar yağışlar yağmur şeklinde görülecek. Ancak öğleden sonra rüzgarın karayele dönmesiyle birlikte Balkanlardaki Sibirya kökenli kutup soğukları İstanbul’a giriş yapmaya başlayacak.

Soğuk havanın hızlı bir şekilde İstanbul’a giriş yapmasıyla birlikte il genelinde sıcaklıklar 1 saat içerisinde yer yer 10 derece birden düşecek. Öğleden sonra ve özellikle akşam saatlerinde İstanbullular kar yağışıyla birlikte oldukça sert bir havayla karşılaşacak.

METEOROLOJİ’DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yarın sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul’un yeni sistemin etkisi altına gireceği ve gün boyu zaman zaman kuvvetli olması beklenen sağanak yağışların, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin edilmektedir.

Kar yağışının Perşembe sabah saatlerine kadar etkili olduktan sonra yerini soğuk bir havaya bırakarak terk etmesi beklenmektedir. İstanbul’da Çarşamba gecesi, Perşembe günü ve Cuma sabah saatlerine kadar hava sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi beklendiğinden buzlanma don olayı meydana geleceğinden trafik de meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.