İstanbul'a bu kez 'çift taraflı' AVM!

İstanbul'da neredeyse mahalle başına düşen AVM’lere bir yenisi daha ekleniyor.

İstanbul'a bu kez 'çift taraflı' AVM!

İstanbul’da sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda neredeyse her mahalleye bir AVM yapılmasına izin veren AKP, bu kez karayollarına ait araziye “çift taraflı” bir AVM dikilmesine izin veriyor.

Mahmutbey-Bahçeşehir yolundaki eski TIR parkına Tekinalp Holding tarafından alışveriş merkezi inşa ediliyor. 65 bin metrekarelik AVM’nin Mart 2019’da açılması planlanıyor.

Sözcü‘nün haberine göre, İstanbul’da Mahmutbey- Bahçeşehir yolunda bulunan eski TIR parkının arazisine alışveriş merkezi (AVM) inşa ediliyor. Tekinalp Holding tarafından hayata geçirilen Selway Outlet adlı proje, 65 bin metrekarelik inşaat alanına sahip.

AVM’nin Mart 2019’da açılması planlanıyor. E- 80 İstanbul Edirne-TEM Otoyolu’nun her iki tarafında hizmet verecek olan AVM, birbirine köprüyle bağlı olacak.

ARAZİ KARAYOLLARINA AİT

Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün faaliyete geçmesinin ardından TIR parkının atıl hale geldiğini ifade eden Tekinalp Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tekinalp, “Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait arazide 10 yıl daha kira sözleşmemiz vardı. Araziyi ekonomiye kazandırmak istedik. Bölgedeki ihtiyaçları da gözeterek az katlı bir AVM yatırımı gerçekleştirmeye karar verdik” dedi.