İstanbul Valisi, '115 hamile çocuk' skandalında soruşturma izni verilmemesini savundu!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde yaşanan '115 hamile çocuk' skandalına ilişkin yaptığı açıklamada '15 yaşın üstündeki doğumların yasaya uygun olduğunu' söyledi.

İstanbul Valisi, '115 hamile çocuk' skandalında soruşturma izni verilmemesini savundu!

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2017’nin ilk 5 ayında, 39’u Suriyeli, 38’i 15 yaşından küçük 115 çocuğun hamile olduğunu polise bildirmedi.

Olay, hastanede görev yapan sosyal hizmet uzmanı Ş.İ.N.’nin, 1 Temmuz 2001 doğumlu bir çocuğun hamile olduğuna ilişkin kayıtların hastane sisteminde ve sosyal hizmet biriminde tutulmadığını fark etmesiyle ortaya çıktı. Valiliğin daha sonra başhekim hakkında soruşturma izni vermediği, durumu fark eden sosyal hizmet uzmanının da 2 kere görevinden uzaklaştırıldığı ortaya çıktı.

“15 YAŞ ÜSTÜ ZORUNLU DEĞİL”

Olayla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin’in, “15 yaş altı hamile çocukların bildirilmesi yasa gereği zorunlu. 15 yaş üstünde ise cebir ve şiddet söz konusu ise bildirilmesi zorunlu. Bunların dışında bildirilmesi zorunlu değil” dedi.

Vali Şahin, soruşturma izni verilmemesine ilişkin ise “Bizim bu verdiğimiz karar bir idari karardır. Bölge idare mahkemesi bu kararı inceliyor. Ordan çıkan neticeye göre hukuki bir nitelik kazanacaktır. Ya bizim kararımız onanacaktır, ya da bizim kararımız kaldırılarak yargılamanın önü açılacaktır.” dedi.