İstanbul Valiliği'ni işgal girişiminde 12 askere ağırlaştırılmış müebbet istemi

İstanbul Valiliği'ni işgal girişimi davasında, 12 tutuklu sanığın 'anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul Valiliği'ni işgal girişiminde 12 askere ağırlaştırılmış müebbet istemi

İstanbul Valiliği’ni işgal girişimi davasında, 12 tutuklu sanığın ‘anayasayı ihlal” suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan 10. duruşmaya, 12 tutuklu, 2 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. İstanbul Valiliği’ni işgal girişimi davası duruşmasında, cumhuriyet savcısı, dosyaya ilişkin hazırladığı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

Mütalaada, sanıklar Albay Nizamettin Aydın, Yarbay Recep Karaçam’ın da aralarında bulunduğu tutuklu 12 rütbeli eski askerin, ‘cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Sanıklardan 76’sının beraatini isteyen savcı, 2 sanığın dosyasının da ayrılmasını talep etti.