İstanbul Üniversitesi öğrencileri okullarına sahip çıkıyor

Çarşamba günü meclise sunulacak olan başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere bir çok üniversitenin bölünüp yeni üniversitelerin kurulmasını öngören yasa tasarısının kamuoyuna duyurulması üzerine öğrenciler bu yasaya karşı çalışmalar başlattı. Bu çalışmalar kapsamında, İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından Gülhane parkında salı günü yapılacak olan forum için bir ön hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Söz alan öğrenciler okullarının bölünmesine taşınmasına... View Article

İstanbul Üniversitesi öğrencileri okullarına sahip çıkıyor

Çarşamba günü meclise sunulacak olan başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere bir çok üniversitenin bölünüp yeni üniversitelerin kurulmasını öngören yasa tasarısının kamuoyuna duyurulması üzerine öğrenciler bu yasaya karşı çalışmalar başlattı.

Bu çalışmalar kapsamında, İstanbul Üniversitesi öğrencileri tarafından Gülhane parkında salı günü yapılacak olan forum için bir ön hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Söz alan öğrenciler okullarının bölünmesine taşınmasına karşı örgütlü bir mücadele gerektiğini vurguladılar. Herkesi salı günü yapılacak olan foruma davet ettiler.

NE OLMUŞTU ?

Üniversitelerin ikiye bölünerek, 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı, geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunuldu. İstanbul, Gazi ve İnönü üniversitelerini doğrudan etkileyecek olan bölünme haberiyle öğrenciler, #FakültemeDokunma ve #ÜniversitemeDokunma etiketi altında paylaşımlar yaparak tepkilerini sosyal medyadan dile getirmişlerdi.

Üniversite öğrencilerinin programı şu şekilde: