İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı Öztürk: Uber eşittir PKK'dır, DEAŞ'tır, resmen teröristtir

UBER-taksici gerilimi sürerken, İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk'ten skandal bir açıklama geldi.

İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı Öztürk: Uber eşittir PKK'dır, DEAŞ'tır, resmen teröristtir

Herkes için ücretsiz, sağlıklı ve ulaşılabilir olması gereken taşıma hizmetinin piyasanın kontrolüne bırakıldığı Türkiye’de taksici ve Uber sürücüleri arasındaki gerginlik sürerken, meslek temsilcilerinden gelen provokatif açıklamalar bitmek bilmiyor.

İstanbul Taksiciler Birliği Başkanı İrfan Öztürk, Uber’e binenin de kullananın da vatan haini olduğunu öne sürerek, “Uber eşittir PKK’dır, DEAŞ’tır, resmen teröristtir” ifadesini kullandı.

Gazete Damga‘ya konuşan Öztürk, “Uber, San Francisco’da doğmuş bugün benim askerime silah sıkan Afrin’de askeri şehit eden hainlerin ürediği yerdir.” derken, “Uber’e binen de kullanan da vatan hainidir.” sözleriyle UBER kullanıcılarını hedef haline getirdi.

Öztürk, “Durakların bir sahibi var, para saymış ama kurala uymak sorundu. Durak sahibi UKOME kararına uymak zorunda. Ulaştırma Bakanlığı’nın ve İBB’nin kararlarına uymakla mükellefsiniz. Otogar 25 yıllığına kiralanmıştı. Hangi kurala uyuluyor orada. Yine Ulaştırma Bakanlığı ve İBB’nin kurallarına uymak zorundasınız. Uber eşittir PKK’dır, DEAŞ’tır, resmen teröristtir.” diye konuştu.