İstanbul sokaklarında bunlar dağıtılıyor: CHP İl Başkanı Domuz Sever!

İstanbul'da CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu 'domuz eti' fotoğrafı üzerinden hedef alan afişler dağıtıldı.

İstanbul sokaklarında bunlar dağıtılıyor: CHP İl Başkanı Domuz Sever!

İstanbul Cevizlibağ’da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve eşini hedef gösteren gerici içerikli afişler dağıtıldı.

Kentte toplu taşımanın merkezi noktalarından biri olan Cevizlibağ’da İstanbullulara dağıtılan afişlerde, “ALIN SİZE CHP” başlığıyla Kaftancıoğlu’nun eşinin sosyal medya hesabından paylaştığı bir fotoğrafa yer verildi. Bir sosyal medya kullanıcısının fotoğraf hakkında matematik problemli ‘espri yapmaya çalışarak’ alıntıladığı paylaşım, renksiz fotokopi ile çoğaltılıp altına da “CHP İl Başkanı Domuz Sever” yazılarak dağıtıldı.

Edinilen bilgilere göre afişler Şişli ve bir çok noktada daha dağıtıldı. Bu durum dağıtımın bireysel bir çabayla yapılmadığını, belli bir organizasyonun ürünü olduğunu gösteriyor.

CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, sözkonusu fotoğrafla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Sevgili eşimin paylaştığı fotoğraf var. Söylemeyi ayıp sayarak bir detaya dikkatinizi çekeceğim. Çatal ve bıçağın şeklinden karşıdakinin olduğu var. Yurt dışından bir arkadaşı. Bu görseli paylaşan eşimin babası öldürülmeden iki gün önce bir parti genel başkanı tarafından hedef gösterilmişti. Ve oğlunun da bu topraklarda gülüp geçeceğimiz bir paylaşım nedeniyle tüm kamuoyunda hedef gösterilmesinin takdirini sizlere bırakıyorum”

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Kaftancıoğlu’na karşı başlayan kampanyayı kaçırmayarak, partisinin grup toplantısında “7 dakikada çeyrek domuzu nasıl yediğini anlatıyor. 7 dakika, hıza bak hıza.” sözlerini sarfetmişti.