İstanbul Metrosu ihalelerinde iptal kararı geri alındı

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, kentte iptal edilen 6 metro hattından 4'ü ile ek protokol yaparak devam kararı aldıklarını açıkladı.

İstanbul Metrosu ihalelerinde iptal kararı geri alındı

2018 yılının ilk günlerinde 6 metro hattının ihalesini ‘daha ekonomik ve daha hızlı şekilde’ yapılabilmesi için iptal ettiğini açıklayan İBB Başkanı Mevlüt Uysal, şimdi de iptal edilen 6 metro hattından 4’ü ile ek protokol yaparak devam kararı aldıklarını açıkladı.

Açıklamaya tepki gösteren CHP’li İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı “İBB’yi yönetmek çocuk oyuncağı mı?” diye sordu.

Sözcü‘nün haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2 Ocak günü Kadir Topbaş döneminde onaylanan 76,9 kilometrelik 6 metro hattının toplam 12 milyar 859 milyon liralık ihalesini iptal ettiğini açıkladı. İptal kararıyla ilgili “Metro hatlarının uzatılıp yeniden projelendirilerek, daha ekonomik ve daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için söz konusu ihaleler iptal edilmiştir” açıklaması yapıldı.

“‘ZATEN YAPIYORUZ’ DEDİLER, İPTAL ETTİK”

Ancak Mevlüt Uysal 19 Şubat günü de Dudullu-Bostancı Metro Hattı’nın tünellerinin birleştirilmesi töreninde konuyla ilgili yeni bir açıklama yaparak iptal kararının geri alındığını söyledi. Uysal, “İstanbul’da metro inşaatlarımız 5-6 yıldan önce bitmiyor. Firmaları davet ettik ve ‘Biz metro inşaatlarının çok hızlı şekilde bitirilmesini istiyoruz’ dedik. Firmalar, ‘Sözleşmelerimiz var. Zaten yapıyoruz’ dediler. Bunun üzerine iptal yazısı gönderdik. Hepsi geldi. Biz de onlara, ‘Zamanında bitmesini istiyoruz’ dedik. Dünyada metrolar ortalama 3-4 yılda biterken bizde niye 7-8 yılda bitiyor. Biz niye hep üst limitlerde dolaşıyoruz?” sorusunu sorduk” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/02/istanbulda-metro-ihaleleri-iptal-yolsuzluklar-gizlenemedi/