İstanbul için son dakika yağış uyarısı

Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarısı açıklaması geldi. Açıklamada özellikle İstanbul için son dakika yağış uyarısı dikkat çekiyor.

İstanbul için son dakika yağış uyarısı

Meteoroloji’den milyonları insanı ilgilendiren son dakika hava durumu uyarısı açıklaması geldi. Açıklamada özellikle İstanbul için son dakika yağış uyarısı dikkat çekiyor.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelerine göre, Marmara’nın kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, ayrıca Yalova ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık bir havayla günü geçireceği bir hava tahmini yapıldı. Hava sıcaklıklarının yurdun genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Sıcak havaların etkisinin artmasıyla birlikte yurdun genelinde gök gürültülü sağanak yağış hadiseleri artış gösterdi. Özellikle hafta sonu planı yapanlar için hava durumunu takip etmek önemli hale geldi. Meteoroloji de bunu dikkate alarak hava tahminini son dakika olarak duyurdu.

Meteorolojiden İstanbul için son dakika yağış uyarısı tahminleri

İstanbul hava durumu için tahminde bulunan meteoroloji, İstanbul’da 09:00 ile 18:00 saatleri arasına gök gürültülü sağanak yağış geçişleri olacağını duyurdu. Hava sıcaklığının ise 31 derece civarında olacağını duyurdu.

Meteorolojiden İstanbul için son dakika yağış uyarısı 21/07/2018

Hafta sonu zaman geçirmek için İstanbul ve çevresinde yaşayanların uğrak yeri durumunda bulunan yerlerden Şile’nin hava durumu ise gün içerisinde 26 derece ve öğleden sonra sağanak yağışlı olarak açıklandı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 30

İstanbul: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

İzmir: Az bulutlu ve açık 34

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

Antalya: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar il geneli kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Erzurum: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38