İstanbul Havalimanı için yeni isim teklifi

'İyi' Parti, 'İstanbul Havalimanı' olarak açıklanan 3. havalimanının adının 'Atatürk' olması için TBMM Başkanlığı'na kanun tekliif sundu

İstanbul Havalimanı için yeni isim teklifi

‘İyi’ Parti, AKP’li Cumhurbakanı Tayyip Erdoğan’ın ‘İstanbul Havalimanı’ olarak açıkladığı 3. havalimanının adının ‘Atatürk’ olması için kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sundu.

Partinin Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “Havalimanı bir zafer abidesi olarak sunan Cumhurbaşkanına, İyi Parti olarak diyoruz ki; ‘Zafer Abidesi’ deyince Türk milletinin aklına 30 Ağustos’ta kazanılan muhteşem zafer ve onun mimarı, devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Atatürk gelmektedir.” derken, “Dünyanın en büyük havalimanı olduğu ifade edilen bu tesise en çok çağımızın en büyük liderinin ismi yakışır. 3. havalimanının ismi Atatürk havalimanı olmalıdır. Bu konudaki yasa teklifimiz TBMM’ye sunuldu. Meclis’teki tüm Milletvekillerini teklifi desteklemeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise havalimanının ismi için “Yolsuzluklar, yandaş kayırmaları ve işçi kanı üzerine kurulmuş, doğa katliamı yapan o havalimanının adının da Atatürk olmaması son derece hayırlı olmuştur” değerlendirmesi yapmıştı.