VİDEO | İstanbul Barosu seçimlerinde kavga: Başkan adayı akademisyen ihraçlarını savundu

İstanbul Barosu Genel Kurulu bu haftasonu gerçekleşiyor.

VİDEO | İstanbul Barosu seçimlerinde kavga: Başkan adayı akademisyen ihraçlarını savundu

İstanbul Barosu Genel Kurulu bu haftasonu gerçekleşiyor. Genel Kurul’da başkan adaylarının konuşmaları sırasında gerilim yaşandığı aktarıldı.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan Genel Kurul Toplantısı’nda Baroda Değişim ve Gelişim Hareketi’nden aday olan ve AKP’liler tarafından destek gören Talat Canbolat’ın konuşması sırasında salonda gerginlik yaşandı. İki grup arasındaki gerginlik kavgaya dönüştü. Gerilim, Talat Canbolat’ın konuşması boyunca devam etti.

Gazete Manifesto muhabirinin aktardığına göre, Marmara Üniversitesi’nde hoca olan Prof. Talat Canbolat’ın, ihraç edilen akademisyenler için söylediği sözler salondaki tansiyonu arttırdı. Canbolat, Marmara Üniversitesi’nde akademisyenlerin atılması için kurulda oy verdiğini ve bu kararının arkasında olduğunu belirtti. Bu sözler üzerine salondan “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları yükseldi. Sloganlar ve yuhalamalar Talat Canbolat’ın konuşması boyunca sürdü.

Salondaki gerilimin iki grup arasında yumruklaşmaya dönüşmesi üzerine Canbolat yanlılarının dışarıdan kişileri salona soktuğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Avukat olmayanların salona girişi üzerine kürsüden de anons yapılarak salonu terketmeleri istendi.