İsrail'in Gazze saldırısının ardından Abbas ve BM'den açıklamalar

İsrail'in Gazze saldırısının ardından Abbas ve BM açıklamalarda bulundu.

İsrail'in Gazze saldırısının ardından Abbas ve BM'den açıklamalar

4 Filistinli’nin hayatını kaybettiği İsrail saldırılarının ardından İsrail ordu yetkilileri operasyonun devam ettiğini, İsrail ordusuna ait savaş jetlerinin Gazze Şeridi üzerinde uçmaya devam edeceğini açıkladı. İsrail saldırılarının genişleyerek devam edeceği mesajının ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas uluslararası topluma savaşa acil müdahale çağrısı yaptı.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın aktardığı habere göre Filistin Devlet Başkanlığı’nca yapılan yazılı açıklamada, Abbas’ın Gazze sınırındaki gerilimin arttığı uyarısında bulunarak, durumun daha da kötüleşmesini önlemek için uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptığı belirtildi. Aynı haberde Filistin tarafının gerilimi düşürmek üzere bölgesel ve uluslarası taraflarla iletişime geçtiği aktarıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov ise sosyal medya hesabından artan gerilime dair “Filistinlileri ve İsraillileri başka bir savaşa girmek için kışkırtmak isteyenler başarılı olmamalı.” diye paylaşımda bulundu. Mladenov, “Gaza” ve “Palestinians” etiketleriyle yaptığı paylaşımda, “Gazze’deki herkesin eşikten geri adım atması gerekiyor. Gelecek hafta değil. Yarın değil. Hemen şimdi! Filistinlileri ve İsraillileri başka bir savaşa kışkırtmak isteyenler başarılı olmamalı.” değerlendirmesinde bulundu.

İsrail basınına göre ise, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Gazze’deki durumu takip etmek üzere Tel Aviv’deki Genelkurmay karargahında bulunuyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/07/20/isgalci-israilin-gazze-seridine-saldirisinda-4-filistinlinin-olduruldugu-aciklandi/