Gazze'de İsrail terörü: 10 ölü, yüzlerce yaralı

Gazze sınırındaki 'Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü'ne İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 10 Filistinli hayatını kaybetti, 600'den Filistinli de yaralandı.

Gazze'de İsrail terörü: 10 ölü, yüzlerce yaralı

Filistinlilerin İsrail sınırında başlattığı Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü protestosunda en az 10 kişinin öldüğü, 600’den fazla kişinin de yaralandığı bildirildi. Gösteri öncesinde İsrail’in açtığı top ateşi sonucu da bir Filistinli bir çiftçi hayatını kaybetmişti.

Russia Today‘ın aktardığına göre, yüzbinlerce Filistinlinin katıldığı eylemde, İsrail askerlerinin gerçek mermi ve gaz bombalı saldırısı sonucu 10 Filistinli yaşamını yitirdi, 600’den fazla Filistinli de yaralandı.

Eylemden önce İsrail tankının Gazze’ye bombardımanında hayatını kaybeden Filistinlinin ise 27 yaşındaki çiftçi Amr Samur olduğu açıklandı. Akrabası Yasser Samur ölen Filistinlinin tank ateşi ile vurulmasından önce bölgede daha sonra satmak için maydanoz topladığını söyledi.

Filistinliler 6 hafta sürmesi planlanan Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü adlı eylem nedeniyle sınır bölgelerinde çadırlar kurmuştu.

Filistin medyasına göre sınırda 7 bin kişi, AFP’ye göre ise en az 10 bin kişi protestoya katılıyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/30/disisleri-israili-siddetle-kinadi/