İsrail'den “Beyaz Miğferli”leri kurtarma operasyonu!

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahson, “Beyaz Miğferler” adlı grubun üyelerinin, aileleriyle birlikte Suriye’den tahliye edildiğini bildirdi.

İsrail'den “Beyaz Miğferli”leri kurtarma operasyonu!

Suriye’de bir sivil yardım örgütü gibi sunulan, ancak El-Kaide kökenli Şam’ın Fethi Cephesi (eski adıyla Nusra) gibi cihatçı gruplarla bağlantısı ve Suriye rejimi aleyhinde ürettikleri yalan propagandaları ifşa olan “Beyaz Miğferler” (White Helmets)’e İsrail Devleti sahip çıktı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Emmanuel Nahson, “Beyaz Miğferler” adlı grubun üyelerinin, aileleriyle birlikte Suriye’den tahliye edildiğini bildirdi.

Nahshon, yaptığı açıklamada yine bu örgütün sivil olduğundan bahsederken, yaptıkları operasyondan “kurtarma operasyonu” olarak bahsetti. “ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerinin talebi üzerine İsrail, Suriyeli sivil örgütün (Beyaz Miğferler) üyeleri ve ailelerini kurtarma operasyonunu tamamladı” şeklinde bir mesajla operasyonu duyuran Sözcü, ilgiyi ülkeye dair bir açıklama yapmazken, İsrail medyası 800 kadar Beyaz Miğferler üyesinin Golan Tepeleri üzerinden Ürdün’e gönderildiği yorumlarında bulundu.

 

YALAN MAKİNASI BEYAZ MİĞFERLER

Beyaz Miğferler adlı sahtekar grup genellikle rejimin kimyasal silah kullandığı iddialarını gündeme taşıyan ancak yayınladıkları “propaganda” videolarında, örneğin sarin gazı için hiçbir önlem almadıkları ya da kimyasal saldırıya uğradığını iddia ettikleri çocukları suyla yıkadıları görüntülerle gündeme gelmişti.

Suriye Ordusu, kimyasal saldırı yalanını propaganda eden bu grubun maskesini düşürmüş, Doğu Guta’da düzenledikleri operasyonda, yalan haber ve propaganda videosu üretimi amaçlı kurulduğu düşünülen bir “film stüdyosu” bulduklarını bildirmişlerdi.

Grubun en büyük propagandası rejimin sivillere karşı kimyasal silah ve zehirli gaz kullandığı yalanı iken, yine Doğu Guta’da Beyaz Miğferler’e ait kimyasal maddelerin bulunduğu atölyeler tespit edilmişti.

ABD Mayıs ayına kadar bu örgütü parasal olarak desteklerken, bu mizansenlerin ortaya çıkmasından sonra para göndermeyi kestiğini duyurmuştu.  ABD, İngiltere ve Fransa devletleri, Şam’a düzenlediği son ortak saldırılarını bu örgütün Duma’daki kimyasal saldırı videosuna dayandırmışlardı.

Suriye Devlet Başkanı Esad, grupla özellikle İngiltere’nin bağlantısını “İngiltere, El Kaide’nin kolu olan Beyaz Miğferleri açık açık destekliyor. Beyaz Miğferler’i İngiltere’nin halkla ilişkiler hilelerinden biri olarak görüyoruz. Kimyasal saldırı mizanseni bu şekilde üç ülke tarafından yapıldı (İngiltere, Fransa ve ABD)” sözleri ile ifade etmişti.

 

http://gazetemanifesto.com/2018/04/27/dogu-gutali-yogun-bakim-uzmani-kimyasal-saldiri-yoktu/