İran'da gerçekleşen eylemler hakkında İsrail ne diyor?

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, İran’da 4 günden beri süren eylemler hakkında açıklamalarda bulundu.

İran'da gerçekleşen eylemler hakkında İsrail ne diyor?

İran’da 4 günden beri süren ve ölümlerin yaşanmasına sebep olan eylemlerle ilgili İsrail’den açıklamalar geldi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, İran’daki eylemlerle ilgili yorumlarda bulundu.

İsrail İstihbarat Bakanı Katz: İran’da rejim değişikliği, İsrail’e ve bölgeye olan tehditleri ortadan kaldıracak

İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, ülkesindeki bir radyo programında açıklamalarda bulundu. İsrail’in İran’da gerçekleşen eylemlerle doğrudan bir ilgilerinin olmadığını belirtti ancak gösterilere “başarılar” dilediğini ifade etti.

Reuters’ın haberine göre İsrail İstihbarat Bakanı Katz, İran’daki gösterilerin başarıya ulaşması durumunda, İran’ın İsrail’e ve bölgeye yönelik tehditlerinin ortadan kalkacağını ifade etti.

Eylemleri “özgürlük ve demokrasi mücadelesi” adına yapıldığını ifade eden İsrail İstihbarat Bakanı, bu eylemlerin kazanmasını temenni ettiğini de sözlerine ekledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu: İran’da insanlar özgürlük ve adalet arıyorlar

İran’daki eylemlerle ilgili açıklamalar yapan bir başka İsrailli yetkili de İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu oldu. Netanyahu, İran’daki eylemlerle ilgili yorumlarını, Youtube üzerinden yaptı.

Youtube üzerinden paylaştığı mesajlarında İsrail Başbakanı, “İran halkına özgürlük mücadelelerinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

İran’daki eylemlerin arkasında İsrail olduğu iddialarına ilişkin de yorum yapan Netanyahu, “İran Başkanı Ruhani’nin İsrail’in bu eylemlerin arkasında olduğunu söylediği iddiaları duydum. Bu iddialar sadece yanlış değil, aynı zamanda gülünç de.” diye konuştu.

Netanyahu, “Ruhani’nin aksine, ben İran halkına hakaret etmeyeceğim. Cesur İranlılar sokaklara dökülüyorlar. Özgürlük arıyorlar. Adelet arıyorlar. 10 yıllardan beri onlara engellenmiş olan temel özgürlüklerini arıyorlar” diye konuştu.