İsrail, Gazze sınırına 'deniz duvarı' örüyor

İsrail’in, “Gazze ile deniz sınırından İsrail’e sızmaları” önlemek amacıyla bir deniz duvarının inşasına başladığı bildiriliyor

İsrail, Gazze sınırına 'deniz duvarı' örüyor

İsrail’in, “Gazze ile deniz sınırından İsrail’e sızmaları” önlemek amacıyla bir deniz duvarının inşasına başladığı bildiriliyor. İsrail basını, bu gelişmeyi “İsrail, dünyanın ilk deniz duvarını inşa ediyor” sözleriyle duyurdu.

Yedioth gazetesinin sitesi Ynet, “İsrail, Gazze sınır duvarının inşasına başlıyor” başlığı ile verdiği haberde, “Hamas terör hücrelerinin Gazze-İsrail deniz sınırından İsrail’e sızması olasılığını engellemek için dizayın edilen deniz duvarının 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması bekleniyor” dedi.

Haberde, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ın duvara ilişkin açıklamasına da yer verildi. Lieberman, proje için “Bu, Hamas için yeni bir yenilgi. Bir stratejik yeteneği daha kaybetti” ifadelerini kullandı.

Ynet, “dünyanın ilk deniz duvarı” olarak nitelediği projenin yapımının Pazar günü Savunma Bakanlığı’nca başlatıldığını belirtirken, onlarca ton inşaat malzemesinin Zikim Plajı’na ağır araçlarla taşındığını da anlattı.

Kararın 2014 yılında “bir terör hücresinin deniz üzerinden İsrail’e sızmaya başarması üzerine” alındığı” kaydedildi.