İspanya’da kadınların grevi yoğun katılımla gerçekleşti: Biz durursak dünya durur!

İspanya'da bir gün boyunca "kadın grevi" gerçekleşti: 5 milyon kadının katıldığı ifade ediliyor.

İspanya’da kadınların grevi yoğun katılımla gerçekleşti: Biz durursak dünya durur!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde İspanya’daki kadın emekçiler, bir günlük greve gitti. 5 milyondan fazla kadının katıldığı belirtilen grevin temel talepleri ise cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi ve cinsel ayrımcılığın ortadan kaldırılması oldu.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleşen grev, çok sayıda sendika tarafından desteklenirken, ülke sınırları içinde yaklaşık 120 farklı noktada eylem gerçekleştirildi. Gerçekleşen eylemlerde “Biz durursak dünya durur” sloganı önplandaydı.

BBC’nin haberine göre greve katılan kadınlar, “eşit işe eşit ücret” talep ediyorlar ve cinsel baskı, sömürü ve şiddetin ortadan kaldırılmasını savunuyorlar.

8 Mart’ın bir tür “tüketim gününe” indirgenmesine de karşı olan İspanya’daki kadınlar, tüketim boykotu çağrısında da bulundular.

Eylemlere iktidardaki sağcı Halk Partisi karşı çıkıyor

Bir gün süresince gerçekleşen greve kadınların büyük çoğunlunun desteği sağlandığı belirtilirken, iktidarda bulunan sağcı Halk Partisi (Partido Popular) ise, eylemlerin “gündelik problemleri olan gerçek kadınlar için değil, feminist elitler” için organize edildiğini iddia etti.