İsmailağacılar 'güncellenemiyor': Ne zaman ki kadınlar evlerinden çıktı...

AKP döneminde büyük destek gören dinci yapılanmalardan İsmailağa cemaati, Erdoğan’ın ‘İslam’ın güncellenmesi’ açıklamasına yanıt verirken, asıl istedikleri toplum ve ülke düzenini de bir kez daha ortaya koydu.

İsmailağacılar 'güncellenemiyor': Ne zaman ki kadınlar evlerinden çıktı...

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son dönemde gericilerin skandal fetvalarının kamuoyunda büyük tepki alması sonrası yaptığı “İslam’ın güncellenmesi gerekir” çıkışı dinci çevrelerde tartışmaya neden olmuştu. Konuyla ilgili bir açıklama da, AKP eliyle beslenip tüm faaliyetlerine destek verilen dinci yapılanmalardan biri olan İsmailağa cemaatinden geldi.

Cemaatin internet sitesinden “Müslüman Kardeşlerimize Duyurumuzdur” başlığıyla yapılan açıklamada, “Evet bizler de güncelleşmeden yanayız. Ama bu, İslâm’ın değil Müslümanın kendisini güncelleştirmesi meselesidir” denilirken, Osmanlı dönemindeki şeriat uygulamaları övülerek “Ecdadımız Osmanlı, idaresindeki İslâm toplumunu üç özelliği ile bir arada huzur içinde yaşatmıştır. Talebe medresesindedir. Ordu kışlasındadır. Müslümanlar da gündüz işinde, akşam da tekkesinde, üstadının rehberliğinde zikir ve ibadetle meşguldür.” ifadeleri kullanıldı.

‘ŞER HALKASI’ KADINLARLA TAMAM OLMUŞ

İsmailağacı gericiler, açıklamanın devamında ise Cumhuriyet dönemine, laikliğe ve toplumsal yaşamda kadın-erkek eşitliğine duydukları düşmanlıklarını dile getirmeden edemedi. Cemaatin “Ne zaman ki medrese okula; kışla İslâm karşıtlığına, tekke de kahve, kafe veya meyhaneye dönüştü; bütün bu faciaların vanası açılmış oldu.” denilen açıklamasında, “Üstüne üstlük kadınlarımız da mukaddes yuvaları olan evlerinden çıkarılarak erkeklerle savaşacakları, başa baş, dişe diş mücadele edecekleri, her makam ve mevkiyi ellerine geçirecekleri bir ortamı da yakalayınca şer halkası tamamlanmış oldu.” ifadeleri kullanılarak, tüm gericilerin buluştuğu ortak noktalar özetlendi.

Açıklamanın sonunda “Deli desinler, yobaz desinler, kılık ve kıyafetimizi, cübbemizi, sarığımızı itici bulsunlar. Bizimle bir karede fotoğraf çektirmekten imtina etsinler. Bizi, dışlasınlar, hakaret etsinler…” diyen gericiler, “Ama bilsinler ki bizim yolumuz Resûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) Efendimizin yoludur. O’nun gidin dediği yere gider, bakın dediği yere bakar, giyin dediği şeyi giyer, hiçbir sözüne muhalefet etmeyiz.” ifadeleriyle ‘güncelleme’ konusuna bakışlarını ilan etti.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/29/video-2-dakikada-tarikat-gercegi-gozunu-bile-acmiyor-ama/

http://gazetemanifesto.com/2018/01/16/ismailaga-cemaatinin-televizyonunda-ataturke-hakaret/