İsmail Kahraman'dan 'Cumhuriyet dönemi' açıklaması: Bir duraklama devri geçirdik

Laiklik karşıtı ve Osmanlı'ya öykünen söylemleri ile bilinen TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yine skandal niteliğindeki bir ifadesi ile gündem oldu.

İsmail Kahraman'dan 'Cumhuriyet dönemi' açıklaması: Bir duraklama devri geçirdik

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Abdülhamit dönemi ile AKP dönemi arasında kalan dönemde bir ‘duraklama’ dönemine girildiğini, AKP’li yıllar ile birlikte bu dönemden çıkıldığını savundu.

Ankara’da Sincan-Ankara-Kayaş arasında banliyö hizmeti verecek Başkentray’ın açılış töreninde konuşan Kahraman, Osmanlı’nın son döneminde yapımına başlanan demiryolu projelerinden bahsederken, “1400 kilometrelik Hicaz Demiryolu inşa edildi, 21 günlük mesafe 21 saate indi ve Abdülhamid’in tahta geçişinin yıldönümünde, 1908’de açıldı. Bir duraklama devri geçirdik ve derken şimdi muhteşem bir dönem yaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün emek verenlerden Allah razı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İKİ TANE KALAS KOYDUK DİYE…”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın da katıldığı törende konuşan Kahraman, “Bu güzel töreni görünce aklıma bir şey geldi; İtalya ve Almanya ile beraber harbe girmiştik 1’inci Cihan Harbi’nde. Bu iki ülkeyi de kalkındıran otoyol oldu, yola verdikleri değer oldu. Uzun müddet böyle yola başvurmamıştık. Sıkıntılı dönemler geçirmiştik. Şu güzelim töreni görünce 1930’lu yıllarda bir tören resmi aklıma geldi. 3-5 tane tahtayı ufak bir derenin üzerine koymuşlar, bayraklar, oranın mülki amirleri, askeri amirler bir araya gelmişler davullar zurnalar en fazla 3 metrelik bir mesafeye iki tane kalas koyduk diye. Ne günden ne güne geldik. Bu güzel günleri bizlere gösteren kişilere, Cenab-ı Hakka öncelikle tabi, teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.

“BİR DURAKLAMA DEVRİ GEÇİRDİK”

Kahraman sözlerinin devamında da şu ifadeleri kullandı:

“Dünyanın en eski tüneli Londra’da, ikinci en eski tüneli ise İstanbul’da Karaköy-Taksim arasındaki tüneldir. Arasında 12 yıl fark var, İstanbul 1875 yılında, Londra ise 1863 yılında tünele kavuştu. Güzel bir yol seferberliğimiz olmuştu. Hicaz Demiryolu’nu yapmıştık. 8 senede koca çölü aştık. 1400 kilometrelik Hicaz Demiryolu inşa edildi, 21 günlük mesafe 21 saate indi ve Abdülhamid’in tahta geçişinin yıldönümünde, 1908’de açıldı. Bir duraklama devri geçirdik ve derken şimdi muhetşem bir dönem yaşıyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün emek verenlerden Allah razı olsun diyoruz. Bugün bu güzel eseri kazandıran başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımıza tebriklerimizi sunuyorum. Ankaramıza hayırlı uğurlu olsun”