İslamcı 'yazarlar' arasında 'Seher' kavgası

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Seher' isimli öykü kitabı islamcı 'yazarlar' arasında kavga yarattı.

İslamcı 'yazarlar' arasında 'Seher' kavgası

Yeni Şafak’ın yazarı Rasim Özdenören’in genel yayın yönetmenliğini yaptığı Hece Yayınları’ndan çıkan Hece Öykü Dergisi’nin 85. sayısında Kemal Gündüzalp imzalı “2017 Yılında Yayınlanan Öykü Kitapları” yazısı İslamcı yazarlar arasında tartışmaya sebep oldu. Gündüzalp’in yazısında eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hapishanede yazdığı, Dipnot Yayınları’ndan çıkan “Seher” öykü kitabına yer vermesi İslamcı yazarlarca tepkiyle karşılandı.

“Kısa bir ayraç da Selahattin Demirtaş’ın yayımlanan ilk öykü kitabı Seher için açmalı: Türkiye ve benzeri ülkelerde hapishanelerin yazar yarattığı, daha doğrusu ortaya çıkardığı bilinen bir gerçektir. Bunun geçmişte kaldığı, belki bir daha yaşanmayacağı sanılıyordu. Ne yazık ki, cezaevi bir kez daha, belki de ‘gizli’ bir yeteneği ortaya çıkardı.” diye yazan Kemal Gündüzalp’e islamcı yazarlar ve okurlar sosyal medyada tepki gösterdi.

AKP’nin bir diğer yayın organı Star ise “Terörist güzellemesi edebiyata sığar mı?” (1) başlıklı yazıyla olayı haber konusu yaptı. Gazetenin Mustafa Özçelik, Hakan Arslanbenzer ve Recep Garip’in yorumlarına yer verilen haberinde, “PKK’lıya ‘edep’ kökünden gelen sanatta başlık açmak akıl tutulmasından başka bir şey değil,” denildi.

Dergiye yönelik yazarlar arasında “Hece Dergisi kapatılmalıdır veya özür dilemelidir” benzeri tepkiler gösterilirken, olayın nasıl sonuçlanacağı şu ana kadar belirsizliğini korudu. Zira henüz dergiden herhangi bir açıklama yapılmadı.