İslam Üniversitesi rektörü hakkında 'kara para aklama'dan tutuklama kararı çıkmıştı: Kayıplara karıştı

Avrupa İslam Üniversitesi rektörü Nedim Bahçekapılı hakkında, "dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama" suçlamalarından tutuklama kararı verilmişti.

İslam Üniversitesi rektörü hakkında 'kara para aklama'dan tutuklama kararı çıkmıştı: Kayıplara karıştı

Avrupa İslam Üniversitesi rektörü Nedim Bahçekapılı hakkında, “dolandırıcılık, vergi kaçakçılığı ve kara para aklama” suçlamalarından tutuklama kararı verilmişti. Rektör Nedim Bahçekapılı’nın tutuklama kararı çıkmadan kayıplara karıştığı öğrenildi.

Hollanda’nın Rotterdam kentinde bulunan ve ilahiyat eğitimi verilen Avrupa İslam Üniversitesi’nin (IUE) rektörü Nedim Bahçekapılı hakkında vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık ve kara para aklama iddialarıyla tutuklama kararı çıktı.

Üniversitenin, Finansal Soruşturma Bürosu (FIOD) tarafından incelemeye alınmasının ardından 2016’da operasyon düzenlenmişti.

Üniversitenin faaliyetlerinin izlenmesinin ardından vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık ve sahte kurslar düzenleme gibi suçların işlendiği anlaşılmış ve dolandırıcılık suçlamasıyla rektör Nedim Bahçekapılı gözaltına alınmıştı. Bahçekapılı itiraz üzerine serbest bırakıldı.

Serbest bırakıldıktan sonra hakkında tutuklama kararı çıkartılan Bahçekapılı’nın kayıplara karıştığı anlaşıldı. Savcılık, Bahçekapılı’nın Hollanda’dan kaçtığını düşünüyor.

‘Bahçekapılı ruhani liderimiz’

Avrupa İslam Üniversitesi’nin, Hollanda Eğitim Müfettişliği’ne gönderdiği bir raporda “Nedim Bahçekapılı, öğretmen, öğrenciler ve toplum tarafından ‘ruhani lider’ olarak kabul edilmektedir. Bilgisi ve tecrübesi bakımından kurumumuz için vazgeçilmez bir kişidir” denildiği öğrenildi.