'İsimsiz' profesör mektupla isyan etti: Eğitim sistemi CHP'li yetiştiriyor, geleceğimiz karanlık

AKP ile birlikte büyük oranda gerici dönüşüme uğrayan eğitim sisteminin geldiği son nokta da kimi dincileri tatmin etmeye yetmedi.

'İsimsiz' profesör mektupla isyan etti: Eğitim sistemi CHP'li yetiştiriyor, geleceğimiz karanlık

AKP’nin yayın organlarından Türkiye Gazetesi‘nin yazarı ve Yayın Koordinatörü Yücel Koç, bugünkü köşesine ismini açıklamak istemeyen AKP’li bir akademisyenin mektubunu taşıdı.

Koç’un “çok önemli tespitler içeriyor” diyerek aktardığı mektupta, mevcut eğitim sistemi ve müfredatın ilkokuldan üniversitenin son sınıfına kadar “potansiyel CHP’li” yetiştirecek şekilde hazırlandığını öne süren “profesör” unvanlı akademisyen, “Allah aşkına ilkokul, ortaokul, lise kitaplarına bir bakın! Bu eğitim sistemi ve bu müfredat ile bırakın dindar olmayı, milliyetçi bile olamazsınız.” diye yazdı.

Erdoğan için “Dünyanın neredeyse en başarılı, en karizmatik, en çalışkan ve ümmetin derdiyle dertlenen lideri” ifadelerini kullanan isimsiz profesör, AKP liderinin buna rağmen seçimde aldığı oyun yüzde 52-53’ün üstüne çıkamaması nedeniyle kendilerini “kara günler”in beklediğinden yakındı.

AKP’yi seçimlerdeki başarısı için “Siz kazanasınız diye bu milletin gizli orduları gökten melekleri indirdi, yerden evliyaları çıkardı. Sakın ha bu başarıyı kendinizden bilmeyin!” diye uyarıda bulunan profesör, “Sokakta miting yapmakla, bayrak asmakla, mesaj yazmakla ancak bu kadar oluyor. Eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasa, Allah gecinden versin, -ki o da bir fanidir ve bir gün emanetini teslim edecektir- gelecek günler bu gafletle, bu dalaletle karanlık görünüyor.” dedi.

Yücel Koç’un köşesine “Erdoğan yüzde 52 oy alıyorsa, eğitim şart!” başlığı koyarak selamladığı “profesör”ün mektubunda o bölümler şöyle:

“Dünyanın neredeyse en başarılı, en karizmatik, en çalışkan ve ümmetin derdiyle dertlenen lideri Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi aldığı yerden getirdiği yere baktığınız hâlde ancak %52-53 bandında oy alabiliyorsa ve bir de partisinin oyu kendi oyundan %10 daha az ise bizi ak değil, kara günler bekliyor demektir.
Neden mi?
Sadece liderin başarısı ile ancak bu kadar oluyor.
Liderli AK Parti %42 civarında oy alırken, Muharrem İnce gibi bir ‘görüntü’ %31 oy alıyorsa, halkın neredeyse üçte biri tarafından ülkeyi yönetmek için uygun görülüyorsa bunun sebebi çok açıktır.
Erdoğan’ın başarısı kişisel, CHP’nin başarısı kurumsaldır.
Demek ki seçmenler, CHP’nin adayının kim olduğuna bakmıyor, bakmaya ihtiyaç bile duymuyor.
Neden mi?
Çocuğunuz, ilkokul birinci sınıfa kaydettirdiğiniz günden üniversiteyi bitirdiği güne kadar potansiyel CHP’li olarak yetiştiriliyor.
Allah aşkına ilkokul, ortaokul, lise kitaplarına bir bakın!
Bu eğitim sistemi ve bu müfredat ile bırakın dindar olmayı, milliyetçi bile olamazsınız.
Siz ey iktidar partisi!
Öncelikle -şakşakçılarla, tanıdığınız olanlarla, gücü ve parası yetip makamınıza ulaşabilenlerle değil- doğru adamlarla bir üst akıl oluşturun.
Elinize şu ülkede okutulan kitapları alın ve baştan sona okuyun.
Bakın bakalım 16 yıldır bu milletin çocuklarına ne öğretiyorsunuz!
Sonra da bir düşünün ve aldığınız bu oya yatıp kalkıp şükredin.

***

Siz kazanasınız diye bu milletin gizli orduları gökten melekleri indirdi, yerden evliyaları çıkardı.
Sakın ha bu başarıyı kendinizden bilmeyin!
O aldığınız oylarda Bosnalılar var, Çeçenler var, Filistinliler var, Yemenliler var, Libyalılar, Somalililer, Sudanlılar var, koca bir ümmet var.
Sokakta miting yapmakla, bayrak asmakla, mesaj yazmakla ancak bu kadar oluyor.
Eğer Recep Tayyip Erdoğan olmasa, Allah gecinden versin, -ki o da bir fanidir ve bir gün emanetini teslim edecektir- gelecek günler bu gafletle, bu dalaletle karanlık görünüyor.
Biz, bize düşeni yaptık.
Kimse ile ne kan bağımız var, ne de nikâh.
Bir kez daha ipten alındınız.
Bu son fırsattır, bu fırsatı iyi değerlendirin.