İsim benzerliği ile 6 ay hapis yattı beraat etti!

'FETÖ' soruşturması kapsamında askerlikten ihraç edilen ve tutuklanıp altı ay hapis yattırılan uzman çavuş Mehmet Şentürk, isim benzerliğinden mağdur olduğu ortaya çıkınca beraat etti

İsim benzerliği ile 6 ay hapis yattı beraat etti!

Siirt’te 1996 yılında uzman çavuş olarak göreve başlayan ve son olarak Bitlis’in Güroymak İlçesi’nde görev yapan Mehmet Şentürk, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 1 Eylül’de Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildi. Emeklilik hakkı elde etmesine 15 gün kala ihraç edildiğini Resmi Gazete’de yayımlanan listeyi kontrol ederek öğrenen Şentürk, şoke oldu. İhraç kararı üzerine eşi ve iki çocuğuyla birlikte memleketi Erbaa’ya dönen Mehmet Şentürk, Bitlis Valiliği’ne dilekçe ile başvurarak durumunun araştırılmasını istedi.

Ancak Şentürk, 18 Ocak’ta 2017’de ByLock’u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Mahkemede söz konusu telefon numarasının kendisine ait olmadığını söylemesine rağmen tutuklanıp Silivri Cezaevi’ne gönderilen Şentürk hakkında örgüte üye olmak suçundan Bitlis 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Süren dava sırasında mahkeme, telefon numarasının kime ait olduğunun belirlenmesi için GSM operatöründen bilgi istedi.

Altı ay sonra gelen bilgide telefon numarasının son olarak Malatya emniyetinde başkomiser olarak görev yapan Mehmet Şentürk’ün üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine mahkeme, uzman çavuşu 11 Temmuz 2017 tarihinde tahliye etti.

MESLEĞE DÖNMEK İÇİN OHAL KOMİSYONUNA BAŞVURDU

Tutuksuz yargılanan Şentürk, 26 Şubat 2018’de davanın 6’ncı duruşmasında beraat etti. Şentürk, beraat kararından sonra göreve yeniden dönmek için OHAL Komisyonu’na başvurdu.

Mehmet Şentürk şunları söyledi: “En yakın zamanda göreve dönmek için elimden geleni yapacağım. Bu zaman içerisinde hiçbir zaman Türk adaletine güvenim bitmedi. Adaletin yerini bulacağını biliyordum ve buldu. Bu süreçte annem birkaç kez kalp rahatsızlığı geçirdi. Yine eşim, ben cezaevindeyken o da psikolojik rahatsızlıklar geçirdi. Halen ikisi de ilaç kullanmaya devam etmektedir. Cezaevinde kaldığım sürece ailem çok yıprandı.”

‘ADALETİN YERİNİ BULACAĞINI BİLİYORDUM’

İhracına ve tutuklanmasına sebep olan hattı aynı isimdeki bir polisin kullandığının ortaya çıktığını belirten Mehmet Şentürk, “Beraat kararında hattı Mehmet Şentürk adında bir başkomiserin kullandığı tespit edilmiştir. Mahkeme kararını göreve dönmemle ilgili olarak Ankara’da bulunan OHAL komisyonuna resmi kanallar vasıtasıyla gönderdim. En yakın zamanda göreve dönmek için elimden geleni yapacağım. Bu zaman içerisinde hiçbir zaman Türk adaletine güvenim bitmedi. Adaletin yerini bulacağını biliyordum ve buldu. En yakın zamanda göreve dönmek için elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.