IŞİD yöneticileri 'Fırat Kalkanı'ndan kaçıp Türkiye'ye girmiş!

İzmir'de MİT'in koordinesinde düzenlenen operasyonda IŞİD'in üst düzey isimleri yakalandı. Yakalananların TSK'nın Suriye'deki operasyonları sırasında Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi.

IŞİD yöneticileri 'Fırat Kalkanı'ndan kaçıp Türkiye'ye girmiş!

MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak yaptığı çalışmalarda IŞİD’in Suriye Deyr Ez Zor ili ve çevresinin ’emir’i olduğu belirlenen K.E.H’nin İzmir’de olduğu tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan talimatla yapılan operasyonda fark edilmemek için çoğunluğu Avrupa’ya kaçmak için bekleyen Suriyeliler’in arasına karışan K.E.H. yakalandı.

Yakalanan ’emir’in; 14 Aralık 2017’de Suriye Şaidat kasabasında 700 sivilin IŞİD tarafından katledilmesinin sorumluları arasında olduğu, örgüt içinde yaralandığı ve bu şekilde sosyal medyada videoları bulunduğu da tespit edildi. Aynı zamanda IŞİD’in lideri Ebubekir El Bağdadi’nin en yakın adamı olan ve Bağdadi öldükten sonra halefi olarak gösterilen, kafa keserek infaz videoları yayınlayan Saddam Cemal’in de yakın akrabası olduğu belirlendi.

Operasyonda K.E.H’le birlikte yakalanan ve örgütün üst düzey yöneticileri olduğu belirtilen M.M., M.E.Z. ve Ö.M.’nin TSK’nın Suriye’de düzenlediği operasyonlardan kaçan IŞİD’in üst düzey yöneticisi oldukları belirlendi. ÜÇ ismin operasyonlar sonrası Suriye’den kaçarak Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi.