IŞİD, Suriye'de DSG'ye saldırdı

IŞİD, Demokratik Suriye Güçleri'ne (SDG) saldırı düzenledi. DSG'den yapılan açıklamada 14 kayıp verildiği, çok sayıda IŞİD'li cihatçının da öldürüldüğü belirtildi.

IŞİD, Suriye'de DSG'ye saldırdı

IŞİD, Demokratik Suriye Güçleri’ne (SDG) saldırı düzenledi. DSG’den yapılan açıklamada 14 kayıp verildiği, çok sayıda IŞİD’li cihatçının da öldürüldüğü belirtildi.

IŞİD, Suriye-Irak sınırında bulunan Hajin bölgesinde operasyon yürüten DSG’ye cuma gecesi bir saldırı düzenledi. DSG, saldırıyı teyit ederken çatışmaların sürdüğünü duyurdu.

DSG’den yapılan açıklamada, ‘Fırat’ın doğusunda IŞİD’le savaşta 14 kayıp verildiği’ bilgisi paylaşıldı. DSG sözcüsü Kini Gibrail tarafından dün gece yapılan açıklamada, “DAEŞ teröristleri kötü hava koşullarından faydalanarak karşı saldırılar düzenlemeye devam ediyor… Çetin çatışmalarda 14 savaşçımız şehit oldu” açıklaması yaptı. Yazılı açıklamada ‘bazı DSG’lilerin de yaralandığı’ belirtildi.

DSG açıklamasında, cuma gecesi başlayan çatışmaların dün gece itibarıyla devam ettiği bilgisi de yer aldı. Buna göre, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinden IŞİD saldırısının savuşturulması için destek gelmesiyle çok sayıda IŞİD’li cihatçı öldürüldü.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise söz konusu olayın bir intihar saldırısı olduğunu öne sürdü. Gözlemevi, saldırıda biri üst düzey bir komutan olmak üzere 68 DSG’linin hayatını kaybettiğini, 100’den fazla DSG mensubunun da yaralandığını iddia etti.