IŞİD şüphelisi Of'ta yakalandı

IŞİD üyesi Gürcistan uyruklu Gocha Sagnadze, polisin teknik takibi sonucunda Trabzon'un Of ilçesinde yakalandı.

IŞİD şüphelisi Of'ta yakalandı

Polisin IŞİD üyesi olduğunu belirlediği Gürcistan uyruklu Gocha Sagnadze, polisin teknik takibi sonucunda Trabzon’un Of ilçesinde yakalandı. Soruşturmada Sagnadze’nin Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcılarından IŞİD’li Ahmet Çatayev ile bağlantılı olduğu da ortaya çıktı.

Sagnadze’nin, havalimanı saldırısı sonrası, Çatayev ile öldürülmeden kısa bir süre önce Of ilçesinde bir süre birlikte kaldıkları belirlendi.

DHA‘nın haberine göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, ilçede çay bahçelerinde gündelikçi olarak çalışan Gürcistan vatandaşı Gocha Sagnadze ile eşi Marlami V.’yi teknik takibe alarak izlemeye başladı. Yapılan incelemeler sonrası ekipler 26 Aralık’ta düzenledikleri operasyonla çifti gözaltına aldı. Evde arama yapan ekiplerce çifte ait bazı dijital cihazlara da el koyarken, şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

SİLİNEN FOTOĞRAFTA ORTAYA ÇIKTI

Operasyonla gözaltına alınan şüpheliler sorgularında suçsuz olduklarını belirtti. Bazı dijital cihazlarda incelemelerini sürdüren ekipler, şüphelilerden birine ait cep telefonunda daha önce silindiği anlaşılan bir fotoğrafı fark etti.

Cep telefonunda elinde uzun namlulu silahla birlikte çekilmiş fotoğrafı ele geçirilen şüpheli Gocha Sagnadze’nin IŞİD üyesi olabileceği yönünde ekipler soruşturmalarını genişletti.

EŞİ SINIRDIŞI EDİLDİ

Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen çiften Gocha Sagnadze IŞİD’e üye olması suçlamasıyla tutuklanırken eşi Marlami V., de sınırdışı edildi.