İşgalcilerin 'Sözcü'sü: Emperyalizm karşıtı toplantıdan rahatsız oldular

Suriye'de Kürt ve Arap aşiretler, ülkelerini işgal eden başta ABD olmak üzere emperyalist güçlere karşı toplandı. Ancak Sözcü Gazetesi toplantıyı 'skandal' olarak nitelerken, bir de çarpıtmaya imza attı.

İşgalcilerin 'Sözcü'sü: Emperyalizm karşıtı toplantıdan rahatsız oldular

Düzen muhalefetinin yazılı medya organları arasında en önde gelen Sözcü Gazetesi, Suriye ile ilgili yaptığı bir haberinde emperyalizm ve AKP destekli cihatçılarla buna direnenler arasındaki tercihini bir kez daha ortaya koydu.

Suriye’nin Halep kentinde toplanan ve Arap ve Kürtlerden oluşan 55 aşiret, ülkelerine yönelik ABD emperyalizmi öncülüğünde gerçekleştirilen işgale ve saldırılara karşı Suriye ordusu ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın yanında olduklarını ilan etmişti.

Ancak Suriye’nin resmi haber ajansı SANA‘nın aktardığı bu toplantıya ilişkin haber Sözcü’nün hoşuna gitmedi. Gazete SANA’nın haberini hem akıl almaz bir biçimde çarpıttı, hem de toplantıyı ‘skandal’ olarak niteledi.

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada işgalci ülkelere karşı Suriye’nin meşru yönetiminin yanında olunduğu vurgulanırken, Sözcü haberinin spot kısmında adı anılan ülkelere Suriye’yi de ekledi.

Gazetenin haberinin içeriğinde de Suriye’deki kriz nedeniyle oluşan göç dalgasından Türkiye’nin de etkilendiği belirtilirken, bu durumdan Şam yönetiminin sorumlu olduğu iması verecek ifadelerle “Göç dalgası dolayısıyla bölge ülkelerini zor durumda bırakan Suriye’deki kriz devam ederken bugün Esad yönetiminin resmi haber ajansı SANA, skandal bir habere imza attı.” ifadeleri kullanıldı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada savaş ve terör eylemleri nedeniyle Suriye’den ayrılan kişilerin ülkeleri geri dönmelerini talep etmişti.

http://gazetemanifesto.com/2018/07/04/suriye-disisleri-suriyeliler-anavatanlarina-donsunler/