İran'dan Netanyahu'nun Umman ziyaretine tepki: İsrail ihtilaf çıkarmaya çalışıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Umman ziyaretine tepki gösterdi.

İran'dan Netanyahu'nun Umman ziyaretine tepki: İsrail ihtilaf çıkarmaya çalışıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Umman ziyaretine tepki gösterdi. Kasımi, İsrail’i Müslüman ülkeler arasında ihtilaf çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Kasımi, Netanyahu tarafından ilk kez gerçekleştirilen Umman ziyaretine ilişkin ‘Müslüman ülkeler arasında ihtilaf çıkarmaya ve Filistin’deki 70 yıllık işgalin üstünü örtmeye çalışmaktığını’ söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayınlanan Kasımi’nin açıklamasında Ortadoğu ülkelerine seslenerek, ”Beyaz Saray’ın baskısı altında İsrail’e bölgede yeni sorunlar icat etmesi için uygun zemin oluşturulmaması gerekiyor” ifadelerinde bulundu. ABD’nin Ortadoğu ülkelerine ”İsrail ile diplomatik ilişkileri normalleştirmeleri için baskı yaptığını” belirten Kasımi, bu taleplerin kabul edilmesi halinde baskıların artacağını ve Filistin halkının haklarının gözardı edilmesi konusunda cesaret verici olacağını ifade etti.