İran'dan ABD yaptırımlarına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi "ABD yönetimi nükleer anlaşma konusundaki başarısızlıklarını telafi etmek için yeni bir yaptırım uygulamıştır” dedi

İran'dan ABD yaptırımlarına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ABD’nin yeni yaptırımına tepki göstererek, “ABD yönetimi nükleer anlaşma konusundaki başarısızlıklarını telafi etmek için yeni bir yaptırım uygulamıştır” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD’nin İran Merkez Bankası Başkanı Veliullah Seyf’i yaptırm lisetesine almasını kınadı.

Behram Kasımi, “Tüm dünyanın ABD’nin tek taraflı olarak nükleer anlaşmadan çekilme kararına olan sert tepkisi bu kararın başarısız olduğuna işaret ediyor. ABD yönetimi başarısızlıklarını telafi etmek için yeni bir yaptırım uygulamıştır” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından Hazine Bakanlığı bir kez daha Tahran’a yönelik yeni yaptırım uyguladığını açıklamıştı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah’la ilişkili oldukları gerekçesiyle yeni yaptırımlar uyguladığı 6 kişi arasında İran Merkez Bankası Başkanı da yer alıyor.