İran'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

IŞİD, İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçit törenine yapılan saldırıyı kendilerinin düzenlediğini ileri sürdü.

İran'daki saldırıyı IŞİD üstlendi

IŞİD, İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit törenine yapılan saldırıyı kendilerinin düzenlediğini ileri sürdü. İran ise saldırıdan ABD ve Suudi Arabistan’ı sorumlu tutmuş, El Ahvaziye örgütünü işaret etmişti.

İran’ın Ahvaz kentinde İran-Irak savaşının 38. yılı münasebetiyle düzenlenen askeri geçit törenlerinine saldırı düzenlenmişti. IŞİD’in yayın organı Amak, Ahvaz saldırısının örgüt tarafından üstlenildiğini duyurdu.

Sputnik’te yer alan habere göre, IŞİD açıklamasında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin de olay yerinde olduğunu ileri sürüldü. Ancak Ruhani, Ahvaz’da değil, başkent Tahran’da düzenlenen askeri geçit törenine katıldı. Sonrasında açıklamadaki bu çelişki düzeltilerek Ruhani’nin Ahvaz’daki törene katılmadığını belirtildi. Amak sitesinin, saldırıya dair herhangi bir görüntü paylaşmaması da dikkat çekti.

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif  ise, Ahvaz’daki saldırının Suudi Arabistan destekli El Ahvaziye örgütü tarafından düzenlendiğini söylemiş, saldırıdan ABD ve Suudi Arabistan’ı sorumlu tutmuştu.