'İran'da genel grev çağrısı yapıldı' iddiası

İran'da eylemciler sosyal medya üzerinden genel grev çağrısı yaptı.

'İran'da genel grev çağrısı yapıldı' iddiası

İran’ın birçok kentinde eylemler dün gece de devam ederken, Süleymaniye merkezli NRT’nin iddiasına göre,  yarın için ülkede genel grev çağrısı yapıldı. NRT, eylemcilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrı ile ülkedeki kamu çalışanlarını ve işçileri greve çağırdığını duyurdu.

200 GÖZALTI

Öte yandan dün gece eylemlerin en yoğun olduğu yerlerden biri olan başkent Tahran’da 200 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Tahran Emniyet Müdür Yardımcısı Eli Esxerê Nasırbext, İran resmi ajansı İlna’ya verdiği demeçte Tahran’da 200 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

12 ÖLÜ

İran Devlet Televizyonu’nun verdiği bilgiye göre protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 12’ye yükseldi.

http://gazetemanifesto.com/2017/12/30/iranli-komunistlerden-protestolara-iliskin-aciklama-ilerici-ozgurlukcu-gucler-gosterilerde-daha-kapsamli-varlik-gostermeli/

‘DEĞİŞİM ZAMANI’

ABD Başkanı Donald Trump, İran’da başlayan ve giderek yönetimi protestoya dönüşen gösterilere ilişkin provokatif açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, “Obama tarafından yapılan korkunç anlaşmaya rağmen İran her düzeyde başarısız oluyor. İranlılar yıllardır baskıya maruz kaldılar. Yemek ve özgürlüğe açlar. İnsan hakları ile birlikte, İran’ın zenginliği de yağmalandı. DEĞİŞİM ZAMANI!” ifadelerini kullandı.