İran: Türkiye'nin Suriye operasyonu, Astana sürecini zorlaştırabilir

Tasnim ajansının verdiği habere göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye'nin Suriye'de Kürt güçlerine karşı başlatmak istediği operasyonu Şam hükümetinin onayını almadan yapılması durumunda, Astana süreci çerçevesinde varılan anlaşmaların uygulanmasını zorlaştırabileceğini söyledi.

İran: Türkiye'nin Suriye operasyonu, Astana sürecini zorlaştırabilir

Tasnim ajansının verdiği habere göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Türkiye’nin Suriye’de Kürt güçlerine karşı başlatmak istediği operasyonu Şam hükümetinin onayını almadan yapılması durumunda, Astana süreci çerçevesinde varılan anlaşmaların uygulanmasını zorlaştırabileceğini söyledi.

Kasımi, “Bizim pozisyonumuz değişmedi. Hiç bir ülke merkezi hükümetin onayı olmadan, Suriye topraklarında hiçbir eylemde bulunamaz. Atılacak her adım için Şam’ın onayının alınması gerekiyor. Eğer sözkonusu şartlara uyulmazsa, bu, İran, Türkiye ve Rusya’nın Astana süreci kapsamında başlattığı ve uzun süre kesintisiz devam eden işbirliğiyle oluşturulan mevcut durumu zora sokabilir” dedi.

“İŞBİRLİĞİNİN DEVAM EDECEĞİNİ UMUYORUZ”

Kasımi ayrıca, askeri operasyonun henüz başlamadığını ve konuyla ilgili gelişmelerin beklenmesi gerektiğini belirterek, “Astana süreci çerçevesinde yürütülen etkin işbirliğinin devam edeceğini umuyoruz. Türk dostlarımızın bölgedeki durumdan haberdar olduklarını düşünüyoruz. İran onlarla iletişim halindedir ve bir gelişme olursa o zaman değerlendireceğiz” dedi.