İran: Türkiye Suriye'de büyük bir yenilgiye uğradı

İran'ın dini lideri Hamaney'in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, "ABD, Siyonist Rejim, AB, Suudi Arabistan, BAE, Ürdün ve Türkiye, Suriye'de büyük bir yenilgiye uğradı" dedi.

İran: Türkiye Suriye'de büyük bir yenilgiye uğradı

İran’ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Emektar Devrim Muhafızları Komutanları Toplantısı’nda Türkiye’ye ve Suriye’deki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İranlı Mehr ajansının aktardığına göre, Gülistan eyaletinde düzenlenen toplantıda Rahim Safavi, Suriye’yi mahvetmek için ortaya çıkanların amacında başarısız kaldığını belirtirken, “Olayların başlangıcından beri, ABD, Siyonist Rejim, AB, Suudi Arabistan, BAE, Ürdün ve Türkiye, bölgede kriz oluşturma ve Suriye’nin altyapılarıyla toprak bütünlüğüne zarar verme amacını izliyorlardı ancak büyük bir yenilgiye uğradılar.” dedi.

“ESAD SİYASİ YOLLARI DA İZLEMELİ”

ABD’nin uluslararası hukuka aykırı bir şekilde direkt Suriye’ye yerleştiğini de bildiren İranlı komutan, “Suriye ordusuyla halk birliklerinin onları Fırat’ın doğusundan dışarı çıkartarak bu ülkenin toprak bütünlüğünü sağlayabilmesini temenni ediyoruz. Bunların yanında sayın Beşar Esad, siyasi yolları da izlemeli.” ifadelerini kullandı.

Safavi, uluslararası hukuk açısından ABD ile birlikte Türkiye’nin de Suriye’yi işgal edip bu ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal ettiğine dikkat çekerken, konuşmasını “Amerika’nın stratejisi güç kullanmaya dayanmaktadır fakat günümüzde ise bu politika artık hezimete uğramış durmda.” diyerek sürdürdü.