İran: Suriye istediği sürece İran Suriye'de kalacak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

İran: Suriye istediği sürece İran Suriye'de kalacak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, düzenlediği basın toplantısında; Rusya’nın yabancı güçlerden Suriye’den çıkmasını istediğine dair bir soru üzerine, “Kimse İran’ı bir şey yapmaya zorlayamaz, terörizm olduğu ve Suriye yönetimi istediği müddetçe İran Suriye’de kalacak. Suriye yönetiminin izni olmadan Suriye’ye girenler bu ülke topraklarını terk etmeliler.” açıklamalarında bulundu.

ABD, Güvenilmez Bir Devlettir

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, ABD dışişleri bakanının nükleer anlaşma ile ilgili açıklamaları hakkında ise, ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilerek, tüm dünyaya güvenilir bir devlet ve ortak olmadığını gösterdiğini, bir anlaşmadan çıkarken yeniden müzakere yapma talebinde bulunmasının ise utanç verici olduğunu ifade etti.

Lübnan’daki Seçim Sonuçları

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, direniş cephesi ve Hizbullah’ın ABD tarafından yaptırıma alınması hakkında da, ABD’nin direnişe karşı bu düşmanca tavrını kınayarak, bu tutumun yersiz ve sonuçsuz bir girişim olduğunu kaydetti, Lübnan’daki seçimler sırasında halkın ortaya koyduğu iradenin ABD’nin Hizbullah’a karşı girişimlerinin yenilgiye mahkum olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

ABD ve KDHC müzakereleri

ABD ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) müzakereleriyle ilgili olarak da İran Dışişleri Sözcüsü, “Biz dünyanın neresinde olursa olsun barış ve güvenliği destekliyoruz. Ancak ABD güvenilir bir ortak olmadığını göstermiştir. Bu ülkeye karşı oldukça uyanık olmak gerek.” diye konuştu.