İran Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye: Sizin için en iyi seçenek...

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD için 'en iyi seçeneğin' nükleer anlaşmaya geri dönülmesi olduğunu ifade etti. 

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye: Sizin için en iyi seçenek...

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD için ‘en iyi seçeneğin’ nükleer anlaşmaya geri dönülmesi olduğunu ifade etti. İran devlet televizyonuna konuşan Kasımi, Trump’ın arzu ettiği politikaları uygulayamayacağını ABD için en iyi seçeneğin nükleer anlaşmaya geri dönmej olduğunu söyledi.

Sputnik’te yer alan habere göre; İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD ve Avrupa Birliği’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kasımi ABD’ye nükleer anlaşmanın taahütlerini yerine getirmesi çağrısında bulundu.

‘ABD geçmişteki hatalara düşmemeli’

Kasımi söz konusu açıklamasında Kasımi, “Ümit ediyorum ki ABD bölgeyi ve İran’ı daha iyi tanımıştır. Geçmişteki büyük hatalara düşmez, çünkü Ortadoğu’nun durumu çok değişken ve hassas” ifadelerinde bulundu.

Kasımi, nükleer anlaşma kararıyla ABD’nin yalnızlaştığını ileri sürerek, Trump’ın artık arzu ettiği politikaları uygulayamayacağını belirtti.

‘AB bir dereceye kadar düzeltebilir’

Kasımi açıklamasında AB ülkelerinin ABD ile olan ilişkileri nedeniyle Trump’ın İran’a yönelik politikalarını bir dereceye kadar düzeltebileceğine değinerek ABD’yi bilgilendirebileceklerini söyledi.

‘Rusya ve Çin ikna edebilir’

Rusya, Çin’in  Trump’ı nükleer anlaşma konusunda ikna edebileceğini ileri süren Kasımi, şunları ekledi;

“Trump’ın anlaması ve ikna olması gereken husus; nükleer anlaşmaya geri dönüşün ABD için en iyi seçenek olduğudur. Ayrıca başarısız olan yaptırım politikalarını da terk etmelidir. Çünkü bu gibi adımlar ABD’nin dünya kamuoyundaki itibarını zedelemektedir”.