İran Dışişleri Bakanı: ABD pişman olacak

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin İran'a yönelik yaptırım uygulamasına ''ABD yönetimi attığı bu mantıksız adımlardan pişman olacaktır." ifadeleriyle tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanı: ABD pişman olacak

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin İran’a yönelik yaptırım uygulamasına ”ABD yönetimi attığı bu mantıksız adımlardan pişman olacaktır.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Zarif, bir video mesaj yayımlayarak ABD’nin 4 Kasım’da devreye giren İran’a yönelik ikinci yaptırım paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Trump bu tutumunu değiştirmek zorunda kalacak’

ABD’nin eski başkanlarının da İran’a yönelik saygısız tavırlar içerisinde olduğunu ancak zamanla üsluplarını değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten Zarif, “Sayın Trump’ın hükümeti de İran’a karşı yürütülen siyasetin etkili olmadığını anlayacak ve bunu değiştirmek zorunda kalacaktır. ABD yönetimi attığı bu mantıksız adımlardan pişman olacaktır.” dedi.

ABD’nin hedefinin İran halkına zarar vermek olduğunu ifade eden Zarif  söz konusu ”düşmanca adımlardan” halkın etkilenmemesi için çaba göstereceklerini belirtti ve “Hükümet, başından itibaren bütün gücüyle buna karşı koymak için yoğun bir çaba gösterdi ve bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlar Kurulu ve diğer tüm toplantılarda gerekli tüm çabaların ortaya konulduğu konusunda halkımıza güvence veriyorum.” sözlerine yer verdi.

İsrail ve birkaç küçük devlet dışında ABD’nin adımlarını kimsenin  desteklemediğini vurgulayan Zarif,  ”Diplomasi alanında sağlanan bu başarıdan dolayı mutluyum. Bu duruşun gelecekte de etkisini göstermesini temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

‘Washington, İsrail ve Suudi Arabistan’ın işlediği cinayetlerin üstünü örtüyor’

Zarif ABD’yi kötü günlerin beklediğini söyleyerek ‘Washington yönetimi yürüttüğü siyasetin çıkarlarına hizmet ettiği noktasında kendi halkını dahi ikna edebilmiş değil. Bu hükümet kendi ulusal çıkarlarını dahi düşünmüyor. Sadece küçük bir grubun menfaatine hizmet ediyor. Kendi ulusal çıkarlarını savunabilmek için Suudi Arabistan ve İsrail’in işlediği cinayetlerin üstünü örtüyor.” dedi.