Irak'taki seçimlerde ilk defa bir kadın cumhurbaşkanı adayı oldu

Irak'ta ilk defa Sarwa Abdul Wahid isimli bir kadın siyasetçi cumhurbaşkanlığına adaylığını ilan etti.

Irak'taki seçimlerde ilk defa bir kadın cumhurbaşkanı adayı oldu

Irak’ta  hükümet kurma çalışmaları devam ederken, anayasal olarak Kürtlere ayrılan cumhurbaşkanlığı görevinin kime verileceği tartışılıyor. Öte yandan Irak’ta seçimler sürerken ilk defa Sarwa Abdul Wahid isimli bir kadın siyasetçi cumhurbaşkanlığına adaylığını ilan etti.

Irak cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan ilk kadın: Sarwa Abdul Wahid

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin üçüncü büyük partisi Goran (Değişim) hareketinin eski genel sekreter yardımcısı Sarwa Abdul Wahid Irak cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan ilk kadın olacağını açıkladı. Abdul Wahid, konuyla ilhili olarak Irak’ın ilk kadın cumhurbaşkanı olmak istediğini söyledi.

Abdul Wahid Bağdat’ta yaptığı basın toplantısında, “Bağımsız kadın siyasetçi olarak Cumhurbaşkanlığına adaylığımı ilan ediyorum. Tüm Irak’ı temsil edeceğim” dedi.

​Irak Cumhurbaşkanlığı görevinin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) arasında sınırlandırıldığını ve bunun haksızca bir tutum olduğunu dile getiren Abdul Wahid, “Milletvekili olduğum dönemde tüm Irak için çalıştım. Ayrılıkçı politikalara da karşı çıktım” ifadelerini kullandı.