Irak’ta IŞİD üyesi 16 Türk kadın idama mahkum edildi

Irak Yüksek Yargı Kurulu, Merkezi Ceza Mahkemesi’nin IŞİD'le bağlantıları gerekçesiyle Türkiye vatandaşı 16 kadına idam cezası verdiğini duyurdu.

Irak’ta IŞİD üyesi 16 Türk kadın idama mahkum edildi

Irak’ta görülen davada, IŞİD’e üye olmak suçlamasıyla yargılanan 15 Türkiye vatandaşı kadın suçlu bulundu ve idam cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ilamında, “Merkezi Ceza Mahkemesi, Türkiye vatandaşı olan 16 kadının davasını inceleyerek, bu kişilerin IŞİD’in faaliyetleriyle bağlantısı olduklarını doğruladı. Mahkeme, terörle mücadele yasasına istinaden sanıkları idama mahkûm etti” ifadelerine yer verildi.

Irak Yüksek Yargı Kurulu Sözcüsü Abdül Settar el Birkadar, ‘sanıkların soruşturma sırasında IŞİD üyeleriyle evlenmek amacıyla (Irak topraklarına) girdiklerini, bu kişilere lojistik destek verdiklerini itiraf ettiklerini’ söyledi. Sözcü, mahkemenin vermiş olduğu kararın temyiz edilebileceğini de sözlerine ekledi.

AFP‘nin bir mahkeme yetkilisine dayandırdığı haberinde, IŞİD üyeliğinden suçlu bulunan bir başka Türkiye vatandaşı kadına da ömür boyu hapis cezası verildiği belirtildi.

Şubat ayı başında da yine bir Türk vatandaşı kadına idam cezası verilmişti.