İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Veliaht Prens Selman hakkında suç duyurusu

İnsan Hakları İzleme Örgütü G-20 Zirvesi'ne katılmak üzere Arjantin'e gitmesi beklenen Veliaht Prens Selman hakkında suç duyurusu yaptı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Veliaht Prens Selman hakkında suç duyurusu

İnsan Hakları İzleme Örgütü G-20 Zirvesi’ne katılmak üzere Arjantin’e gitmesi beklenen Veliaht Prens Selman hakkında suç duyurusu yaptı. Veliaht Prens Selman’ın Kaşıkçı cinayeti ve Yemen’e operasyonlar nedeniyle tutuklanması istendi.

Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman hakkında Buenos Aires’de federal mahkemeye suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Suudi Veliaht Prens Selman’ın Yemen’de işlenen savaş suçlarında ve Cemal Kaşıkçı’nın da işkence görerek öldürülmesinde rolü olduğunu iddia etti.

Suç duyurusunda, Arjantin Anayasası’nın, insanlığa karşı işlenen suçların dünya genelinde suçun işlendiği yer ve kurbanın uyruğundan bağımsız olarak kovuşturulmasını benimsediği belirtildi.

Dilekçede bu nedenle Suudi Veliaht Prens’in Buenos Aires ziyareti sırasında tutuklanması talep edildi. Clarin gazetesinin konuyla ilgili haberine göre federal mahkeme savcılığı Kaşıkçı’nın İstanbul’da öldürülmesinin Buenos Aires’te kovuşturulup kovuşturulamayacağı konusunu soruşturmakla görevlendirdi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün Arjantin’de suç duyurusunda bulunmasının nedeni Veliaht Prens’in Cuma ve Cumartesi günü sanayi ülkeleri ile gelişmekte olan ülkelerin liderlerinin AB temsilcileri ile birlikte düzenleyeceği G-20 buluşmasına katılacak olması. Suudi Arabistan G20 üyesi ülkeler arasında yer alıyor.