İnşaat işçilerinden grevi yasaklanan metal işçilerine destek

Metal sektöründeki grevin AKP tarafından milli güvenlik bahane gösterilerek yasaklamasının ardından inşaat işçilerinden metal işçilerine destek geldi

İnşaat işçilerinden grevi yasaklanan metal işçilerine destek

Metal sektöründeki grevin AKP tarafından milli güvenlik bahane gösterilerek yasaklamasının ardından inşaat işçilerinden metal işçilerine destek geldi.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) tarafından yapılan “Metal İşçilerinin Yanındayız” başlıklı açıklamada AKP’nin milli güvenlik bahanesi ile patron sendikası MESS’e destek olduğunun altı çizilirken, inşaat işçilerinin grev yasağını tanımayan metal işçilerinin yanında olduğu belirtildi.

İYİ-SEN tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

METAL İŞÇİLERİNİN YANINDAYIZ

Bugün Bakanlar Kurulu tarafından, 130 bin metal işçisinin 2 Şubat’ta başlayacak olan grevi ‘milli güvenlik’ gerekçesiyle yasaklandı.

Yasaklama kararının patron sendikası olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS)’nın bugün işçi sendikalarıyla yapacağı görüşme öncesinde alınması siyasi iktidarın patronlara sağladığı açık desteğin göstergesidir.

İşçiler emeği ve alın teri için mücadeleye kalktığında ‘’milli güvenlik’’ bahanesiyle yasaklar getiren siyasi iktidar , işçiler iş cinayetlerinde ölürken, ücretleri gasp edilirken, işten atılırken kılını kıpırdatmıyor!

AKP iktidarı işçilerin anayasal hakkı olan grevi yasaklayarak bir kez daha patronların yanında yer aldığını göstermiş işçileri yok saymıştır.

Metal İşçisinin kararlı mücadelesi işçilerin birliği bu yasak kararını yırtıp atacaktır.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası olarak bu haklı mücadelelerinden bir adım geri atmayıp ‘Grev Yasağını Tanımıyoruz’ diyen metal işçilerinin yanındayız.

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI