İngiltere Genelkurmay Başkanı: Rusya IŞİD'den daha büyük tehdit

İngiltere Genelkurmay Başkanı Mark Carleton-Smith, Rusya'nın İngiltere için "IŞİD ve El Kaide'den daha büyük bir tehdit" olduğunu öne sürdü.

İngiltere Genelkurmay Başkanı: Rusya IŞİD'den daha büyük tehdit

İngiltere Genelkurmay Başkanı Mark Carleton-Smith, Rusya’nın İngiltere için “IŞİD ve El Kaide’den daha büyük bir tehdit” olduğunu öne sürdü.

Telegraph gazetesine demeç veren Carleton-Smith, “Günümüzde Rusya, hiç tartışmasız, ulusal güvenliğimiz için El Kaide ve IŞİD gibi radikal tehditlerden çok daha büyük bir tehdit oluşturuyor” dedi.

IŞİD’in Irak ve Suriye’deki yenilgisiyle El Kaide’nin Afganistan’da yaşadığı kayıpların ardından İngiltere’nin güvenliğine yönelik tehdidin yön değiştirdiğini belirten Carleton-Smith, artık Londra ve müttefiklerinin ‘Rusya’dan yükselen tehdide’ odaklanması gerektiğini ileri sürdü.

EN ÖNEMLİ ASKERİ YANIT NATO’DAKİ UYUMLA OLACAK”

Carleton-Smith, “Rusya, siber ortam, uzay ve denizaltı silahları gibi geleneksel olmayan bazı alanlar başta olmak üzere Batı’nın kırılganlıklarını keşfetme ve kullanmaya dönük sistematik bir çaba sarf ediyor. Rusya’nın oluşturduğu tehdit karşısında kayıtsız kalamayız ve bunu karşılıksız bırakamayız. Rusya’ya verilecek en önemli askeri yanıt, NATO’nun imkan ve kabiliyetleriyle uyumunun sürdürülmesi olacak” dedi.