İndirimli patates ve soğana kilo sınırı!

Şok marketlerin, bütün müşterilerinin yararlanmasını düşünerek uygun fiyatlı patates ve soğan satışlarına kilo sınırı getirmesi dikkat çekti.

İndirimli patates ve soğana kilo sınırı!

Ülker grubundan Yıldız Holding tarafından satın alınan gıda perakende zinciri ŞOK Marketler Tic. A.Ş. son ayların en zamlı ürünlerinden patates ve kuru soğan fiyatlarına karşı bir kampanya başlattı. Müşterisine uygun fiyatla patates ve soğan satmayı amaçlayan ŞOK Marketler, 14 Temmuz’dan itibaren yeni mahsul Afyon patatesi ve Amasya kuru soğanın kilosunu 1,99 TL’den müşterilerine sunacağını duyurdu. Ancak Şok marketlerin, bütün müşterilerinin yararlanmasını düşünerek uygun fiyatlı patates ve soğan satışlarına kilo sınırı getirmesi dikkat çekti. Markete giden vatandaşlar reyonların yanında “Sayın Müşlerilerimiz; Tüm müşterilerimizin faydalanması için soğan satışımız 2 kg ve patates satışımız 4 kg ile sınırlıdır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” uyarısıyla karşılaşıyor.

Son başbakan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım “Spekülasyondan öte bir şey değil, göreceksiniz birkaç gün sonra böyle bir meseleyi konuşmayacağız” demişti.

Sosyal medya kullancıları bu kotalı satış durumunu 1980’lerdeki “karne uygulaması”na benzetti. AKP tarafından sayelerinde kurtulduğumuzun sık sık deklare edildiği ekmek, benzin ve tüp kuyruklarının bir benzerinin patates ve soğan için de yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.